Digitalni marketing kao jedno od najpoželjnijih zanimanja današnjice.

“ Ako se ne menjamo, ne rastemo. Ako ne rastemo, ne živimo. „

Geil Šihi

Volim da se vodim idejom poznate amerčke književnice Geil Šihi koja kaže da ako se ne mijenjamo, ne rastemo i ako ne rastemo, ne živimo. U toj jednoj jedinoj rečenici je tajna napredovanja u životu. Rad na sebi, usavršavanje i prilagođavanje je ključ za sreću i uspeh. To je bila moja inicijalna ideja.Tako je počeo moj put u svet koji se zove digitalni marketing.

( Foto : Unsplash )

Svaki početak je težak

Uvek sam znala da sam kreativna . Imam jako puno interesovanja koja uključuju krearivnost i konstantno pronalaženje inspiracije u svakodnevnim, malim stvarima. U avgustu ove godina bila sam logistička podrška umetnicima iz mog grada za vreme trajanja loklne likovne kolonije. Što mi je dalo dovoljnoodvažnosti da odlučim da sama organizujem izložbu likovnih umetnika. Da naravim planove za organizovanje udruženja umetnika. To je jedna od stvari koje fale na kulturnom nebu mog grada.

Prva preprekana koju sam naišla prilikom organizacije je bilo pravljenje kataloga. Kakva bi to izložba bila bez kataloga? Bez ikakvih prethodnih znanja uhvatila sam se u koštac sa tim izazovom. Naravno, prvo sam se obratila svom dobrom prijatelju Guglu. Tu sam našla veći deo informacija koje su mi bile potrebne. Na moje iznenađenje katalog je bio mnogo bolje odrađen nego svi katalozi prethodnih godina koje su radili lokalni profesionalci. Uspešna realizacija tog, jednog, projekta mi je podigla samopouzdanje. Shvatila sam da ja mogu više. Tako je na red došao marketing. Sada je trebalo reklamirati izložbu. Ako se ne reklamira, kao da se ne dešava. Niko ne zna za moj projekat. Društvene mreže su poslužile mom cilju. Veoma brzo ceo grad je znao za moju izložbu To je bila poenta.

Pouka i početak u digitalnom marketingu

Nažalost, globalna pandemija virusa Covida 19 je umešala svoje prste u moje planove. Zbog zabrane okupljanja moja izložba je otkazana do daljnjeg. Situacija se pogoršavala pa je i dalje neizvesno kada će doći do realizacije mog projekta. Imala sam dve mogućnosti u toj situaciji. Da dozvolim da me obuzme razočarenje zbog neostvarenja mojih planova ili da izvučem pouku iz svega i rezimiram šta sam naučila. Ono što je bitno je da sam ja shvatila da imam još jedan talenat. Ja sam lekar, što znači da sam logičar, takođe, vajam, pletem, hekla, vezem, šijem, restauriram stari namštaj i volim dizajn enterijera, što znači da sam kreativac. Ali, sada sam otkrila da tu svoju kreativnost mogu da iskoristim i u digitalnom svetu.

Istraživanje, istraživanje i istraživanje

Opet sam se vratila svom starom prijatelju Guglu. Tražeći inormacije o digitalnom marketingu i grafičkom dizajnu na fejsbuku mi je iskočila reklama za Anđelijin promo čas na koji sam se prijavila. Svidela mi se njena prezentacija. Sve šo je tada rečeno imalo je smisla za mene i odlučila sam da se okušam u svetu digitalnog marketinga. Smatrala sam da mi jedno znanje više nece škoditi. Znanje nikad nije na odmet i nje višak. Kad tad može da se iskoristi. Digitalni marketing se pokazao kao veoma koristan. Način da uklopim kreativnost i praktičnu upotrebu.

Kurs digitalnog marketinga

Tako sam počela. Tako sam se ušla u ovu priču. Ono što bih volela za dalje je da izbrusim znanja i veštine koje stičem na kursu kako bih mogla da probam da radim kao frilenser ili da budem angažovana od strane ljudi kojima se sviđaju moji radovi. Možda čak i da podučavam druge ljude željne znanja. Ko zna?Zato svakome mogu da preporučim digitalni marketing kao karijeru. Kurs Eduke Plus kao prvi korak do tog cilja. Citiraću Benjamina Disarelija koji kaže : „Čovjek nije tvorevina okolnosti; okolnosti su tvorevina čovjeka.“

“ Čovjek nije tvorevina okolnosti; okolnosti su tvorevina čovjeka.“

Benjemin Disareli

Nikad se ne zna gde će život da nas odnese. Možda je ovo moj put. Svakako, više će se znati kada budem imala vremenski otklon. Kada budem videla širu sliku.

Za sve početnike. https://www.youtube.com/watch?v=wZZnxXyES80

Ako želite da saznate više na ovu temu pogledajte OVDE

Sličan sadržaj možete pratiti na našoj facebook adresi. Kliknite OVDE

en_USEnglish